Община
Община
Туризъм
Новини

Общински конкурс за рецитация на тема „140 г. Априлска епопея“

По случай 140-та годишнина от Априлската епопея в ритуалната зала на Община Дряново се проведе Общинският конкурс за рецитация . В него участваха ученици от Дряново в три възрастови групи. Целта на събитието беше да се възвърнат добрите дряновски традиции в областта на рецитацията, превърнали  в близкото минало дряновски ученици в лауреати на национални конкурси.
Конкурсът беше открит от зам. кмета на Общината - г-жа Деница Вачкова, която поздрави участниците и им пожела успех. Председателят на журито – Татяна Декова, експерт по образование и култура в Общината, представи регламента и критериите на конкурса.
Участниците, разпределени в три възрастови групи според етапите  на обучение в средното образование, показаха високи умения за рецитация по текстове от класиката и такива на съвременни  поети с възрожденска тематика . Съчетанието на таланта на учениците и умелата подготовка на учителите им по български език и литература, превърнаха събитието в истински празник на родолюбивото слово.
В конкурса участваха общо 16 ученици, като всеки от тях получи от името на кмета на Общината инж. Мирослав Семов грамота, а наградата за победителите от първите три места  имаше и финансов еквивалент - съответно - 30, 20 и 10 лв. Победителите в съответните възрастови групи са:

І група - ученици I - ІV клас:

 

І място:   Божина Венциславова Симеонова

ІІ място:  Мила Николаева Великова

ІІІ място: Преслав Бисеров Цанев

Поощрителна награда: Божидар Веселинов Пенчев

 

ІІ група: ученици  V - VІІІ клас:

 

І място:    Дарена Венцеславова Митова

ІІ място:   Надежда Иванова Пенчева

ІІІ място:  Деница Борисова Алексиева

Поощрителна награда: Групово изпълнение на ученици от VIII кл. при ПГИ    „Рачо Стоянов“

 

ІІI група: ученици  IX - XII клас:

 

І място:    Деян Детелинов Чолаков

ІІ място:   Елисавета Христанова Димитрова

ІІІ място:  Йоана Венциславова Симеонова

Поощрителна награда: Групово изпълнение на ученици от IX кл. при СОУ    „Максим Райкович“

 

Наградите на участниците бяха връчени от зам. кмета на Общината - г-жа Деница Вачкова.

Лауреатите от конкурса ще се представят пред много по-голяма публика по време на Първия младежки конкурс за изпълнение на възрожденска песен „Вятър ечи, Балкан стене“  на 14 май т.г. в Дряновския манастир.

За доброто настроение на публиката и като поздрав за учениците и техните учители в програмата на конкурса се включиха участници от класа по китара към НЧ „Развитие- 1869“- Дряново.

Конкурс рецитация 1 Конкурс рецитация 2 Конкурс рецитация 3 Конкурс рецитация 4 Конкурс рецитация 5 Конкурс рецитация 6 Конкурс рецитация 7 Конкурс рецитация 8 Конкурс рецитация 9 Конкурс рецитация 10 Конкурс рецитация 11 Конкурс рецитация 12 Конкурс рецитация 13 Конкурс рецитация 14 Конкурс рецитация 15 Конкурс рецитация 16 Конкурс рецитация 17 Конкурс рецитация 18
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново