Община
Община
Туризъм
Новини

Модерна козеферма изграждат в Косарка. Първа копка направи кметът на Община Дряново инж. Мирослав Семов

Ферма, съответстваща на европейските стандарти за производство на козе мляко, съобразена с природните дадености на  района и опазваща в максимална степен екосистемите,  започва работа в с. Косарка.
Намерението на „БГС“ ЕООД, с основно швейцарско участие  е, да изгради комплекс за отглеждане на млечни кози от породата „Кафява Алпийска“, а  инвестицията в биоживотновъдството е за близо милион евро. Първата копка на модерната ферма бе направена в края на миналата седмица от кмета на Общината инж. Мирослав Семов.
С изграждането на козефермата и закупуването на оборудване към нея  ще се произвежда значително по обем и качество козе мляко, в допълнение ще се развива развъдно - селективна дейност и ще се предлагат селектирани животни от породата „Кафява Алпийска коза”.Тя е създадена в областта Савоя, която се намира във Френската част  на Алпите, характеризира се с висока млечна продуктивност, която се движи в границите от 760  до 2000 литра в елитните стада по време на лактация. Млякото е с 3,5% мастни  вещества и 3,3% протеин.
Инвестицията ще осигури и значителен брой работни места в дългосрочен план.

Козеферма 1 Козеферма 2 Козеферма 3 Козеферма 4
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново