Община
Община
Туризъм
Новини

Красиви момичета и девойки от Дряново пяха и наричаха на Лазаровден

Над 40 лазарки възродиха най-пъстрия пролетен обичай, като обикoлиха улиците на Дряново в събота, на 31-ви март. Момичета на възраст от 6 месеца до 16 години лазаруваха за дряновци. Девойките изпълниха обреда "Лазарица", пяха песни и четоха стихове, пожелавайки на стопаните здраве, късмет и берекет, през цялата година. 

Разделени в няколко групи, девойките обходиха улиците на града и се събраха на площада пред Спортен комплекс "Локомотив". Момичетата зарадваха публиката с народни песни и танци и взеха участие в общинския конкурс за най-красива лазарка. Ето и победителките в двете възрастови групи:
Възрастова категория до 10 години:
1. Гергана Николова – 9 г.;
2. Гергана Тодорова – 9 г.;
3. Ивелина Иванова – 4 г.

Възрастова категория 11 – 20 години:
1. Мариета Рашкова – 16 г. 
2. Елица Георгиева – 13 г. 
3. Карина Добрева – 15 г.

Специална награда получи Стефания Пенчева, ученичка в СУ „Максим Райкович“.

Красиви момичета и девойки от Дряново пяха и наричаха на Лазаровден Красиви момичета и девойки от Дряново пяха и наричаха на Лазаровден Красиви момичета и девойки от Дряново пяха и наричаха на Лазаровден Красиви момичета и девойки от Дряново пяха и наричаха на Лазаровден Красиви момичета и девойки от Дряново пяха и наричаха на Лазаровден Красиви момичета и девойки от Дряново пяха и наричаха на Лазаровден Красиви момичета и девойки от Дряново пяха и наричаха на Лазаровден Красиви момичета и девойки от Дряново пяха и наричаха на Лазаровден Красиви момичета и девойки от Дряново пяха и наричаха на Лазаровден
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново