Община
Община
Туризъм
Новини

В чест на Апостола... Почетен караул пред паметника на Васил Левски в София от ученици на ПГИ ”Рачо Стоянов“

На 15 юни тази година, членове на клуб „Млади възрожденци“ от ПГИ „Рачо Стоянов“ в гр. Дряново отдадоха почетен караул пред паметника на Апостола в София. Той е един от първите паметници, построени в София след Освобождението на България и е един от най-разпознаваемите символи на столицата ни.Тази чест се полага на най-активните клубове в страната. По покана на Общобългарския комитет „Васил Левски“с председател Васил Василев, тази година честта бе оказана на клуб „Млади възрожденци“ в ПГИ „Рачо Стоянов“. Учениците се почувстваха изключително горди и оправдаха доверието, което им бе гласувано.

Всички те ще запазят завинаги в сърцето си тези 15 минути, в които с маршова стъпка вървяха до паметния обелиск, стояха  мирно в униформа, с пушка в ръка ....15 минути, в които те се почувстваха истински защитници на българщината, един от символите на която е и Васил Левски.

Почетната стража и в България и по света е най-висш израз на уважение и преклонение, свързано със събития и личности. Инициативата е своеобразен начин за отдаване на почит пред делото на Апостола на свободата. Клуб „Млади възрожденци“ в ПГИ „Рачо Стоянов“ е създаден през 2016 г. и е неразделна част от Общинския комитет „Васил Левски“ в гр. Дряново.

Почетен караул 1 Почетен караул 2 Почетен караул 3 Почетен караул 4 Почетен караул 5 Почетен караул 6 Почетен караул 7 Почетен караул 8 Почетен караул 9 Почетен караул 10 Почетен караул 11 Почетен караул 12 Почетен караул 13 Почетен караул 14 Почетен караул 15 Почетен караул 16 Почетен караул 17 Почетен караул 18
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново