Община
Община
Туризъм
Новини

Обсъжда се възобновяване дейността на читалищата

 

В Министерството на културата се състоя работна видеосреща, на която се обсъдиха стъпките за възобновяване дейността на народните читалища след отмяната на извънредното положение в страната във връзка с разпространението на COVID-19.

В срещата взеха участие министърът на културата Боил Банов, Амелия Гешева, зам.-министър, Венцислав Велев, съветник на министъра, Силва Хачерян, началник на отдел „Регионални дейности“ в МК и Николай Дойнов, председател на Съюза на народните читалища.

Министерството на културата, съвместно със Съюза на народните читалища, работи по изготвяне на насоки за работа в съответствие с новите заповеди на министъра на здравеопазването. Целта е, спазвайки всички законови и епидемиологични изисквания, да се даде възможност на читалищата по най-бързия начин да възобновят своята дейност.

В понеделник, 18 май, Националният съвет по читалищно дело се събира, за да утвърди окончателно предприетите насоки и мерки и да ги доведе до знанието на всички свои структури в страната.

 

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново