Община
Община
Туризъм
Новини

Нестандартно честване на деня на българската писменост и култура ще се проведе в град Дряново

 

Въпреки въведените противоепидемични мерки, Община Дряново и  местните културни и учебни институции се обединяват около идеята да се отбележи подобаващо 24 май. Организира се първи по рода си онлайн концерт с талантливи деца, чиито изпълнения ще бъдат излъчени в страницата на Община Дряново в социалната мрежа Фейсбук.

 В дните около 24 май ще се проведе и играта „Открий азбуката!“. 30-те букви от азбуката ще бъдат поставени на различни места из града и участниците ще трябва да ги открият и снимат. След преглед на всички кадри, публикувани във Фейсбук страницата на общината, участникът с най-много открити букви ще бъде награден.

На самия празник градът ще бъде огласен от музика, въпреки липсата на шествие. Родолюбиви песни ще приповдигнат настроението в обедните часове.

По случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, Паметникът на азбуката в парк „Максим Райкович“ е обновен. Той бе създаден от учителя по български език Динко Григоров.

Инициативите целят да предоставят възможност на жителите и гостите на община Дряново да почувстват празничната атмосфера, въпреки лисата на традиционните майски тържества.

Информация

 Информация

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново