Община
Община
Туризъм
Новини

Министърът на регионалното развитие и благоустройството на работно посещение в Дряново

Регионалният министър Виолета Коритарова посети на място обекти на територията на общината, които се реализират със средства от Държавния бюджет за 2024 г.
Финансираните обекти са част от Инвестиционната програма за общински проекти, включени в Приложение № 3 към чл. 107, ал. 13 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г.
Община Дряново кандидатства с 11 приоритетни капиталови проекта, на стойност 15 милиона лева, за които вече са подписани споразумения за финансиране с МРРБ.

На работна среща, кметът г-н Трифон Панчев и инж. Коритарова обсъдиха особеностите и степента на изпълнение на проектите, след което посетиха няколко работни площадки и бъдещи терени. Министър Коритарова бе запозната с мащаба на проекта по изграждане на водопровод, с цел водоснабдяване на с. Чуково. Предвижда се и проектиране на пречиствателна станция за отпадни води в град Дряново и довеждащ колектор към нея.

Екипът на министерството, заедно с представители на общинското ръководство, посетиха и строителните площадки по реконструкция на общински път към с. Бучуковци, както и отсечката от Републикански път Дряново - Царева Ливада, която предстои да бъде довършена. Друг обект от работната обиколка бе площадното пространство - част от ул.“Ст. Стамболов“, чийто ремонт предстои да стартира до есента.
В процес на реализация е и обновяването на площада на ул. "Поп Харитон", който също се изпълнява с целеви средства от Държавата. Там гостите се запознах и с вече изградената подпорна стена на левия бряг на р. Дряновска, където предстои изграждане на подпорна стена и на другия бряг на реката, както и пешеходна алея. В обиколката бе включен и оглед на вече реализирания проект по ремонт на пътя към село Куманите.

По-късно, в работната среща се присъединиха и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Йордан Вълчев, директорът на Областно пътно управление – Габрово инж. Деян Георгиев, както кметът на община на Трявна г-н Денчо Минев. В този състав, кметовете на двете съседни общини и гостите от държавните ведомства обсъдиха възможности за реализиране на проекти по ремонт и обновяване на пътна инфраструктура – част от републиканската пътна мрежа. От ръководството на АПИ увериха, че текат процедури и се работи в посока за осъществяване на ремонтни дейности и маркировка на Път III 609 Царева ливада – Трявна, както и на път 4041 Дряново – Севлиево.
Министър Коритарова определи предвидените дейности в общинската капиталова програма като „Много амбициозен инвестиционен план“ и сподели своите положителни впечатления от работния процес.

 

Министърът на регионалното развитие и благоустройството на работно посещение в Дряново Министърът на регионалното развитие и благоустройството на работно посещение в Дряново Министърът на регионалното развитие и благоустройството на работно посещение в Дряново Министърът на регионалното развитие и благоустройството на работно посещение в Дряново Министърът на регионалното развитие и благоустройството на работно посещение в Дряново Министърът на регионалното развитие и благоустройството на работно посещение в Дряново
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново