Община
Община
Туризъм
Новини

Повишено внимание за опасност от пожари

Община Дряново апелира за повишено внимание и отговорно поведение на гражданите, с цел намаляване риска от възникване на горски и полски пожари.
 
Очакваните прогнози за високи температури през следващите дни и продължителното сухо време създават предпоставки за възникване и бързо разпространение на пожари в природата.
 
Пожарната статистика показва, че в над 95 % от случаите на горски и полски пожари, основна причина за огнените бедствия е човешката небрежност. За да не се допускат сериозни инциденти и за да бъде опазена селскостопанската реколта, гората, имуществото и човешкия живот, е важно да бъдат спазвани правилата за пожарна безопасност:
 
  • Недопустимо е изхвърлянето на недоизгасени кибритени клечки и угарки от цигари в горима и леснозапалима среда.
  • Всички моторни превозни средства, които влизат в горите, или извършват селскостопанска дейност, трябва да са технически изправни и да имат уредба, недопускаща отделянето или изхвърлянето на искри.
  • Да не се допуска паленето на огън от деца или възрастни хора, които не могат да контролират горенето и гасенето при реална опасност от пожар.
  • Забранено е унищожаването на сухи клони и отпадъци, чрез изгаряне на място в горски участъци и в земеделски земи, както и паленето и опалването на стърнищата.
  • Разчистването на сухи треви и отпадъци в горски участъци трябва да става чрез извозването им на определените за това места, а не чрез изгаряне.
  • При забелязване на признаци за пожар е необходимо своевременно сигнализиране на телефон 112 и точно предаване на информация за локацията на пожара.
 

 

Повишено внимание за опасност от пожари
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново