Община
Община
Туризъм
Новини

Продължава да нараства броят на туристите в община Дряново

Продължава положителната тенденция за ръст на туристите, които посещават и които нощуват в Дряново. Това стана ясно по време на заседание на Консултативния съвет по туризъм към Община Дряново. За първата половин година на 2024 г. отчетените от местата за настаняване туристи са се увеличили със 7,5% спрямо същия период през 2023 г. Те са реализирали 6,83% повече нощувки. Очакванията са това да бъде трета поредна година с подобрен рекорд за брой туристи и нощувки на територията на общината.

Значително нараства броят на посетителите в експозициите на Историческия музей – общо 11 172 за полугодието, което е 46,7% повече. Сходно е положението с пещера „Бачо Киро“, която е привлякла близо 20 000 туристи, което е увеличение с над 50%.

Друг положителен фактор е регистрирането на нови места за настаняване и ръст на легловата база в общината. От началото на 2024 г. са категоризирани 7 нови къщи за гости и 1 обект стаи за гости. С нова или подновена категоризация са и 5 кафе-аперитиви и 1 бар-клуб.

Корица 1
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново