Община
Община
Туризъм
Новини

Младежи почетоха 110 години от рождението на писателя Камен Калчев

По инициатива на Местната комисия за борба с противообществените прояви при малолетни и непълнолетни към Община Дряново, днес млади хора посетиха село Керека - родното място на видния български писател и обществен деец Камен Калчев, от чието рождение днес се навършват 110 години.

На беседа в НЧ "Напредък-1884" те научиха за живота и творчеството на Калчев, като имаха възможността да се срещнат и с внучката на неговия по-голям брат - Иванка Йорданова. Тя сподели интересни факти, прочете откъс от книгата "При извора на живота" и развълнувано благодари за уважението към нейния знатен роднина.

Председателят на читалището, Невена Николова, сподели за планираното през септември отбелязване на две важни годишнини - 140 г. от основаването на читалището и 110 г. от рождението на Камен Калчев. Тя показа и ценен екземпляр от библиотеката - издание на японски език на книгата "Двама в новия град", изпратена лично от Камен Калчев.

Накрая групата посети родната къща на писателя и поднесе цветя пред паметната плоча.

Камен Калчев 1 Камен Калчев 2 Камен Калчев 3 Камен Калчев 4 Камен Калчев 5 Камен Калчев 6 Камен Калчев 7 Камен Калчев 8 Камен Калчев 9
Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново