Община
Община
Туризъм
Новини

Справка за броя на ползвателите и дейността която се извършва в него, за нежилищни имоти на физически и юридически лица

Уважаеми собственици на недвижими имоти на територията на Община Дряново. С цел коректното определяне и начисляване на размерът на таксата за битови отпадъци за 2025 г., е необходимо до 30 септември 2024 г., всички физически и юридически лица собственици на нежилищни имоти да подадат в Община Дряново справка за броя на ползвателите на услугите в имота и дейността която се извършва в него.

Припомняме, че от месец април 2024 г. е в сила приетата от Министерски съвет на Република България „Наредба за реда за изготвяне и образеца на план-сметката за относимите разходи за извършване на дейностите по предоставяне на услугите, за които се заплаща таксата за битови отпадъци и за начина на изчисляване размера на таксата при прилагане на основите, предвидени в Закона за местните данъци и такси“. В тази връзка, освен предмета на дейност, физическите и юридическите лица трябва да посочат и средно годишния брой на заетите лица (ползватели) в притежаваните от тях нежилищни имоти.

Попълнената справка може да бъде подадена в Центъра за услуги и информация на гражданите на адрес: гр. Дряново, ул. Бачо Киро №19, в сградата на служба „Местни данъци и такси“ на адрес: гр. Дряново, ул. „Стефан Стамболов“ №32 или на електронна поща (имейл)mdt@dryanovo.bg

За всеки отделен имот се подава самостоятелна, отделна справка. Средно годишния брой на заетите лица (ползватели) в имота е за период една година назад от датата на подаване на декларацията. Справката може да бъде подадена от един от собствениците и важи за целия имот. Справката се подава само за нежилищни имоти.

Образец на справката може да бъде изтеглен от сайта на Община Дряново на адрес: www.dryanovo.bg, секция: актуално, меню: Местни данъци и такси информация и обяви – образци на декларации и искания.

Услуги
Услуги

услуги за глухи лица Достъп за глухи лица


Актуално
Звук и светлина
3D Mapping
Видео клип Дряново